22 de març 2009

L'ABECEDARI


POBLA DE MAFUMET 5-2 CAMP CLAR

Gols. 0-1; 1-1: Joan; 1-2; 2-2: Buba; 3-2: Gerard; 4-2: Buba; 5-2: Buba.

Aa Bb Cc Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj Kk Ll Mm Nn Oo Pp Qq Rr Ss Tt Uu Vv Ww Xx Yy Zz.

Les anteriors són les lletres de l'abecedari català. Senyor maleducat del bigoti, que vesties un xandall amb l'escut del Camp Clar: apren-te les lletres, a escriure-les i també a llegir-les, perquè la crònica d'avui té molt a veure amb tú. No crec que d'aquí a final de temporada aconsegueixis aprendre a escriure i a llegir, però si ho fas, et recomano que vagis a una llibreria (si no saps què és pregunta-ho) i et compris un diccionari català-castellà, ja que la majoria de paraules d'aquest text no les entendràs, perquè a tú la llengua catalana et deu sonar a xinès. En cas que, com prevec, siguis incapaç d'aprendre això que s'ensenya al parvulari (l'alfabet) parla amb algú i que et llegeixi i tradueixi aquest article.

EL 'BUENO'. Pocs minuts i poques intervencions, però tot el que va fer ho va fer bé. Cada pilota que va tocar la va donar de primeres amb un 100% d'efectivitat. A més a més, com diu ell, ahir no la va liar, va sortir al camp a jugar a futbol. El 'bueno' d'ahir, per a mi, va ser l'Eloi.

EL 'FEO'. Però lleig de collons! El teu bigoti. Hi ha bigotis guapos, que queden bé a la gent que els porta, però el teu, que neix als forats del nas i no sota d'ells només té un aspecte positiu: que et tapa la cara.

EL 'MALO'. Els dos gols encaixats: un de falta i l'altre en un servei de banda.

EL 'DANDY'. Buba. Tres gols tal i com estava el partit no els fa qualsevol. Mr Bigoti, tens algun jugador que sigui la meitat del que és Buba?

EL MILLOR. Que l'any que ve el CF Pobla de Mafumet et taparà la boca, i t'hauràs de menjar les teves pròpies paraules.

EL PITJOR. Que l'any que ve no te'n podrem fotre cinc un altre cop, perquè tú estaràs a la zona mediocre de la taula de Segona, i nosaltres estarem vivint una temporada molt bonica a Primera. Però eh, com et coneixes tan bé el futbol de Primera segurament et veurem a la grada algun dia, observant algun partit nostre.

EL 'CHEPAZO'. Mr Bigoti, no busquis 'Chepazo' al diccionari perquè és una paraula que m'acabo d'inventar, no existeix. El 'Chepazo' és un gol que us vam marcar amb la jepa, i que va empatar el partit a un quan potser estaves somiant que ens guanyaries.

LA IMPERTINÈNCIA. Del senyor àrbitre. Sóc el primer que s'enfada amb els seus jugadors quan el seu comportament al camp es destina més a l'arbitratge que a la pilota, però ahir el col·legiat no va tenir un bon comportament.

LA FRASE. Allò de "tens un equip molt justet per jugar a Primera" m'ho deies a mi? En serio? Què passa, que cada dissabte vas a veure els partits d'aquesta categoria i saps el nivell que tenen els equips no? Tú tens un cervell molt justet per sumar els gols que et vam marcar entre la primera i la segona part. Inclús, diria, que ni sumant amb els dits te'n sortiries. Però bueno, t'ajudaré. Si algun cop a la vida torno a jugar contra tú, quan faci la crònica t'ensenyaré els números val? Avui l'abecedari, i el proper dia els números. Això sí, ens hauràs d'agafar per a que ens tornem a enfrontar eh? Ja que ara per ara et portem una categoria de distància.

NÚMEROS. Com que només deus conèixer el zero (0), que són els punts que has tret entre els dos partits que has jugat contra un equip justet per a Primera, et faré quatre cèntims. Quatre (4), precisament, són els gols que li vam marcar al teu equip en el teu camp. Dos (2) són les temporades seguides que hauries de jugar per sumar els punts que porta la Pobla a aquestes alçades. Vuitanta-un (81) són els gols que porta el meu equip a la lliga i setze (16) els que ha encaixat. Em sembla que el teu n'ha fet quasi vint (20) menys i n'ha encaixat quaranta-sis (46). Quina bona feina estàs fent eh? Felicitats! Estàs cinquè a la lliga! Quin mèrit tens! Els números canten, i tens un equip molt justet per jugar a Segona.

EL SANTUARI. Verge. Només queda un partit per a que el nostre camp acabi essent intractable. Som-hi Pobla!

LES DISCULPES. Als jugadors de la Pobla, per no donar-vos l'atenció que mereixeu en aquesta crònica i donar-li a algú a qui no respecto ni per l'edat que té.

DIJOUS. Intentaré que anem a jugar a futbol sala i després poguem anar a la piscina a fer un banyet.

Felicitats pel triomf, ens veiem dimarts!

15 comentaris:

Anònim ha dit...

pobla!!

ami aquest senyor am bigoti em va expulsar... :(
una mika per tontu jo n tmb, xo crec q n m'ho mereixia!!
espero q n ens el trobem mes en els pocs partits q ens queden.

felicitats pobla per la victoria!!em d guanyar tots els partits q queden!!

Angel, vas actualitzar a ls 6:18 del mati?


ens veiem dimaaaarts!!

CAP AMUNT SMPRE AMUNT

POBLAAAA!!!



Ricard VB

Vila ha dit...

Et va expulsar l'entrenador del camp clar?

Anònim ha dit...

si...tens raó, era l'entrenador dl camp clar.

x cert, vaia pua em va fer el banderín d corner e!!



RVB

Anònim ha dit...

el ricard no s'ha enterat de qui anava la crònica!

joan

Vila ha dit...

Mal escrita la crònica, doncs!

Anònim ha dit...

hola !!!
primer demanar perdo per no aver pogut anar a entrenar divendres, el dijous em feia mal el turmell esquerra i tot i aixi vaig entrenar ... no se que tinc, vaig anar al metge i no mu van aclarir pero demument estare sense juga fins divendres :(:(:(:(, despres disculpeume per no poger asistir al sopa... espero esta apunt el mes aviat possible.

Messi!!

яuвéи;Darío ha dit...

no, mal escrita no..
el vallvé que es una mica justet xD
jeje

Anònim ha dit...

e rubeeeen!!!

e joaaaaan!!

q sapigueu q buba a estat dormint fins les 4 casi!!
xD


RVB

Anònim ha dit...

ui!! q n avia posat a laltre comentari(sl tercer), q me expressat malament a ls altres dos, la cronika le pillat ala segona llegida...xD


rVB

Anònim ha dit...

Angel cuando le enseñes los numeros al tio del vigote coge a vallve y enseñale a leer que el pobre...jeje
nos vemos el martes.


Aleex.

Ígor ha dit...

Molt bona la crònica x) I comparteixo l'opinió del Ricard de que l'àrbitre no ho va fer massa bé, també comparteixo l'opinió de l'Àngel sobre l'entrenador del Camp Clar i per acabar també comparteixo l'opinió del Rubén que diu que el Ricard és un pèl justet :)
Fins després gent!


(La metxa s'encén amb un: Hola Kun! xD)

Ígor ha dit...

Per cert, segons bpesports.com, hem guanyat al Camp Clar per 51 a 2. Em vaig perdre alguna cosa?

Anònim ha dit...

vila qe el kevin i jo no vindrem qe tenim qe fer un treball, ens veiem dj

DaviX ha dit...

iep

Aqui dejo los grupos del mic

http://www.micfootball.com/grupos.php

No es por nada, pero jugamos contra un equipo de 2a división y contra uno de primera y la Sel de brasil que es un equipo a parte pero por lo demas??

Creo que hemos tenido suerte, y podemos hacer daño :D

Nos vemos

Anònim ha dit...

Selecció del Brasil!!! Això ja són paraules majors.

A l'equip de segona el podem guanyar i al de primera també perque som un equip de primera.

Crec que ja podem anar localitzant hospitals de la zona per a reparar-nos la cintura després del partit contra Brasil...

Vagi bé, Pobla!